Liftwerkzaamheden Stanleystraat

Vandaag ontvingen wij een melding van Woonpunt over liftwerkzaamheden in het complex aan de Stanleystraat:
In uw appartementencomplex zijn er regelmatig storingen aan de lift. Omdat de storingen blijven aanhouden, lijkt het of Woonpunt hier niets aan doet. In deze brief laten wij u weten welke acties wij tot nu toe hebben ondernomen. Ook informeren we u over de oplossing die we gevonden hebben.

De hydraulische cilinder moet vervangen worden
Uit overleg met Hopmann Liftservice blijkt dat de hydraulische cilinder, die zorgt voor het omlaag/omhoog gaan van de lift aan vervanging toe is. Dit is vrij ongebruikelijk, omdat de lift pas 20 jaar oud is en normaal gesproken 50 jaar meegaat. Daarom hebben wij een onderzoek door een onafhankelijk bureau laten uitvoeren. Daaruit blijkt dat de cilinder inderdaad vervangen moet worden. Hiervoor hebben we offertes opgevraagd bij verschillende partijen.

De werkzaamheden worden zo snel mogelijk uitgevoerd
Deze maand geven we opdracht voor het vervangen van de cilinder. Deze heeft een levertijd van 8 tot 10 weken. Zodra de cilinder geleverd is, plannen we het onderhoud in. Uiteraard brengen we u daarvan tijdig op de hoogte.

Tijdens de uitvoering is de lift 2 dagen buiten werking
We realiseren ons dat dit problemen kan opleveren voor sommige bewoners. Wij zoeken samen met u naar een passende oplossing. Voorafgaand aan de werkzaamheden komen we bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Later dit jaar worden andere liftonderdelen vervangen
Het vervangen van de cilinder is het meest dringend voor een goede werking van de lift. Daarom doen we dat eerst. Daarnaast willen we nog enkele onderdelen vervangen, zoals de deuren van de buitenschacht, de deuraandrijving en de looprollen van de liftcabine. Als deze vernieuwd zijn, loopt de lift soepeler. We laten u nog weten wanneer dit gebeurt.

Heeft u nog vragen over de inhoud van deze brief?
Neemt u dan contact met onze opzichter Joop Sterck, via 088 – 050 60 70 of per e-mail via info@woonpunt.nl.

Met vriendelijke groet,

Frank Hoedemakers
hoofd onderhoud