Besluitvorming VvE De Heugden

Via Huurdersvereniging Coriovallum heeft Woonpunt begrepen dat veel bewoners van De Heugden zich onvoldoende betrokken voelen bij de besluitvorming over zaken in het appartementencomplex. Deze besluiten worden genomen in de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Eigenaren (VvE).

Op de Algemene Ledenvergadering van 6 mei 2015 is besloten dat de sleutels naar de bergingen alleen nog maar toegang geven tot de deur waar de eigen berging ligt. Dit is besloten om de overlast van het illegaal dumpen tegen te gaan. Huurdersvereniging Coriovallum gaf aan dat dit problemen oplevert voor het wegbrengen van vuilnis. Een aantal van de bewoners is nu gedwongen de hoofdingang te gebruiken en moet buitenom lopen met het vuilnis. Indien er voldoende reacties komen om dit besluit te herzien, wordt het onderwerp opnieuw op de agenda geplaatst. Reageren kan, tot uiterlijk zondag 12 maart, door een e-mail te sturen naar de consulent participatie Denise Maas (d.maas@woonpunt.nl) of door te bellen naar 088-0506148.

Huurdersvereniging Coriovallum heeft ook bij Woonpunt aangegeven dat de huurders zich niet altijd gehoord voelen. Daardoor vindt men dat de stem van de huurders onvoldoende vertegenwoordigd is in de VvE. Het is niet mogelijk om voorafgaand aan elke Algemene Ledenvergadering alle huurders persoonlijk te raadplegen. Daarnaast weet Woonpunt uit eerdere gesprekken dat bewoners geen behoefte hebben aan een formele overlegstructuur. Daarom stelt Woonpunt voor een aantal contactpersonen namens de huurders met Woonpunt te laten communiceren.

Woonpunt stelt voor dat netwerk op te zetten in de vorm van een e-mailgroep. Daarin zitten diverse contactpersonen namens de bewoners die weten wat er speelt. Ook Huurdersvereniging Coriovallum en de consulent participatie van Woonpunt zijn in de groep vertegenwoordigd. Zo kunnen zaken snel worden opgepakt en waar nodig op de agenda van de Algemene Ledenvergadering geplaatst worden. Wilt u contactpersoon zijn of heeft u andere vragen? Neem dan, uiterlijk zondag 12 maart, contact op met Denise Maas (d.maas@woonpunt.nl of 088-0506148).